groot in klein zijn,  het Naober thuisgevoel

dagbesteding


Het Naoberhuis is een dag(deel) opvang voor ouderen in Eerste Exloërmond.  In deze locatie wordt dagopvang  aangeboden van maandag tot en met vrijdag

Met ingang van 4 april wordt ook dagbesteding aangeboden in Tweede Exloërmond en Valthermond.  Dagbesteding in het Mondkersheem,  Tweede Exloërmond op dinsdag en in het Vrijheidshof, Valthermond op woensdag en donderdag.

Wij hebben een eigen haal en breng service. Wilt u gebruik maken van de dagbesteding, neem dan contact op met het Naoberhuis,  0599 - 638867

Naast ouderen, die bijvoorbeeld nog thuis wonen, komen ook mensen met beperking, geestelijk (NAH, dementie) of lichamelijk in aanmerking voor ondersteuning. De dag(deel) opvang ondersteunt daarbij ook de partner en/of mantelzorger of als er tijdelijk ondersteuning nodig is door crisis of wachtlijsten. 

Belangrijk is voor ons dat mensen zich "thuis" voelen. Kleinschaligheid (maximaal 10 personen), stimulans, gezelligheid en veiligheid in een vertrouwde omgeving is daarom een belangrijke voorwaarde. Er is een respectvolle omgang en aandacht voor iedereen. Het gevoel te hebben dat je erbij hoort, met of zonder handicap en los van leeftijd.


U kunt meedoen aan activiteiten die bij jou passen en deze worden begeleid door professionele ondersteuners.

 

Hierbij valt te denken aan de volgende activiteiten:

  • wandelen
  • handwerken
  • (voor)lezen
  • puzzelen
  • tuinieren en paarden/ kleinvee
  • koken en bakken
  • muziek maken luisteren 


Iedereen is van harte welkom om eens kennis te komen maken en om een dagdeel mee te lopen. Een familielid / begeleider en/of partner mogen meekomen.

  

Voor een afspraak kunt u bellen, telefoon: 06- 45 61 80 31.

 

Koffie en thee staat klaar…

 

 

Tarieven:

Het Naoberhuis is een onderdeel van het NaoberZorgloket. Deze heeft een overeenkomst met de gemeente Borger-Odoorn afgesloten om de kosten vergoed te krijgen. U heeft een beschikking nodig van de gemeente om in aanmerking te komen voor de vergoeding. In deze beschikking staat welke zorg en om hoeveel zorg het gaat. Wij helpen u graag om te kijken wat de mogelijkheden zijn. 

Heeft u geen indicatie maar wilt u wel graag gebruik maken van de dag(deel)opvang dan is er de mogelijkheid voor een op maat gemaakt voorstel.